pizza

Hva er pizza?

Pizza, det er den velkjente retten med ulike ingredienser tilsatt pizzabunnen, som lages ved hjelp av mel (hvetemel mest), vann, gjær, salt, litt sukker og en skvett. oliven olje.
Oppskrift på den perfekte pizzaen

Hvordan baker jeg den perfekte pizzaen?

Til dette trenger du:

Til deigen:

250 gram mel

1/2 pakke gjær

1 klype sukker

1 skikkelig klype salt, så kjempegodt, men ikke for mye, ellers får du saltdeig.

Pai tommel en halv teskje er godt.

140 ml vann

1 skvett olivenolje

Valgfritt: Veldig fint maismel (polenta) til å forme pizzaformen. Mel fungerer selvfølgelig også.

Alt dette blander du og elter så RETT OG VELDIG LANGT, gjerne ti minutter for hånd. Da må deigen hvile skikkelig lenge, 24 timer er best!

Ingredienser som skal tilsettes: 1 boks uskrellede tomater tomatpuré

1 klype sukker

1 klype salt

oregano

hvitløk

1 skvett olivenolje

parmesan

Mozzarella

Basilikum

For den angitte mengden deig, ta 1/2 boks uskrellede tomater, knus dem for hånd så godt du kan og bland en klype sukker, 1 klype salt, en sjenerøs mengde oregano, en sjenerøs mengde tomatpuré og hvitløk (fersk (presset gjennom pressen) eller pulver) til den. Puré med håndmiks fungerer også bra – men jeg har en følelse av at det gjør konsistensen ganske vassen. I tillegg: 1 skvett olivenolje, som du kommer på formpizzaen under tomatblandingen. Så tomatblandingen, så parmesanen og så mozzarellaen. Siden vi ikke får den “tørre” mozzarellaen i Sverige, drenerer jeg den veldig godt og vrir den skikkelig ut. Ovnen forvarmes til høyeste temperatur (vanligvis: 250 grader) med et stekebrett. Pizzaen legges direkte på det varme stekebrettet og stekes i 7 til 12 minutter – varierer avhengig av ovnstype. Jeg tilsetter bare basilikum (fersk) etter at jeg har bakt pizzaen.

Hva skal man ha på en pizza?

Det er nok delte meninger vedr. det du trenger å ha på en pizza, det grunnleggende er at du har pizzabunn, tomatsaus, oregano, litt olivenolje og ost (først og fremst mozzarellaost) på en pizza. Ellers kan du få fersk sopp, kebabkjøtt, jalapeno, paprika, oksefilet, svinefilet, kjøttdeig, salami, skinke, løk, hvitløk, mais, ananas og mye mer!

Hva legger du på pizzaen først?

Først tilsetter du tomatsaus, så ost og så alt det andre du ønsker på toppen.

Hvor skal man ha ost på pizzaen?

Osten havner som regel på bunnen, men noen foretrekker å legge osten på toppen.